Μπείτε στη «Θόλο» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και ταξιδέψτε στην Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ., όπου θα δείτε να ανασυντίθενται μπροστά στα μάτια σας με κάθε λεπτομέρεια όλα τα κτίρια που βρίσκονταν στον «Ιερό Βράχο» στην πραγματική τους κλίμακα και τις διαστάσεις.

Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τα πιο περίπλοκα, από αρχιτεκτονικής άποψης, κτίρια της Ακρόπολης, όπως τον Παρθενώνα, το Ερεχθείο, τον Ναό της Απτέρου Νίκης, τα Προπύλαια, αλλά και τα αγάλματα που τα διακοσμούσαν σε 3D και στα φυσικά τους χρώματα, όπως ήταν την εποχή που δημιουργήθηκαν.

Παράλληλα, παρουσιάζονται ναοί και αγάλματα τα οποία δεν διασώζονται μέχρι σήμερα, όπως το Αρρηφόριον, το Ιερό του Διός Πολιέως, το Ιερό της Αρτέμιδος Βραυρωνίας, η Χαλκοθήκη, ο γλυπτός διάκοσμος του Παρθενώνα με το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς κ.ά.

Ομάδες ειδικών, ζωγράφοι, 3D modelers, προγραμματιστές και αρχαιολόγοι ανέπτυξαν τα τρισδιάστατα μοντέλα κάθε κτιρίου. Στη συνέχεια, οι επιστήμονες του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσάρμοσαν την προβολή για τις ανάγκες της «Θόλου» και με τη βοήθεια του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Πάνου Βαλαβάνη προσφέρουν στους επισκέπτες του «Ελληνικού Κόσμου» μία ακόμα συγκλονιστική εμπειρία, όπου ο θεατής περιηγείται ανάμεσα στους υπέρλαμπρους ναούς, μαθαίνοντας για την ιστορία του Ιερού Βράχου, χάρη στη συναρπαστική ξενάγηση που γίνεται «ζωντανά» από τους μουσειοπαιδαγωγούς του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Η «Διαδραστική περιήγηση στην Ακρόπολη των Αθηνών» θα είναι διαθέσιμη στη «ΘΟΛΟ» Εικονικής Πραγματικότητας (Πειραιώς 254, Ταύρος) από τις 24 Μαρτίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ και εδώ.