Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Εκδόσεις
Ιωάννης Παλούμπης, «Ελλήνων Πλόες - Η Πορεία της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας διά μέσου των αιώνων». Το εξώφυλλο της έκδοσης.

Ελλήνων Πλόες

Ιωάννης Παλούμπης

Ιωάννης Παλούμπης, Ελλήνων Πλόες – Seafaring of the Hellenes / Η Πορεία της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας διά μέσου των αιώνων – The Course of the Hellenic Merchant Marine Through the Centuries (δίγλωσση έκδοση), έκδ. Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, 2017, 352 σελ. ISBN: 978-618-82181-5-4

Η νέα έκδοση του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος παρουσιάζει την πορεία της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας διά μέσου των αιώνων. Το «ταξίδι» που μας καλεί να ακολουθήσουμε ξεκινά από τη Μεσολιθική περίοδο, τότε που έχουμε την αρχαιότερη μαρτυρία για τη θαλάσσια διακίνηση αγαθών στο Αιγαίο και τη θαλασσοκρατορία των Μινωιτών και φτάνει έως τους σύγχρονους δυναμικούς εμπορικούς στόλους των Ελλήνων εφοπλιστών.

Ο συγγραφέας παρουσιάζει με τρόπο ευσύνοπτο τους σημαντικότερους σταθμούς αυτής της διαδρομής και της συνεχούς παρουσίας των Ελλήνων στη θάλασσα και ενώ απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό, δεν υστερεί στην επιστημονικότητα των πληροφοριών που μας παρέχει. Τα κείμενα πλαισιώνονται από πλούσιο εικονογραφικό υλικό, που προέρχεται από μουσεία, εφορείες αρχαιοτήτων, ιδρύματα, οργανισμούς αλλά και συλλέκτες, το οποίο τεκμηριώνει αυτή τη θαλασσινή διαδρομή των 100 και πλέον αιώνων.