Το τεύχος 121 (Αύγουστος 2016), του περιοδικού «Αρχαιολογία και Τέχνες» είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες του site σε μορφή PDF, στην κατηγορία Αρχείο Τευχών (πατήστε εδώ).

Η ύλη του τεύχους περιλαμβάνει το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του διευθυντή του Ιστορικού και Παλαιογραφικού Αρχείου του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) Αγαμέμνονα Τσελίκα, με κεντρικό θέμα τα «Παλίμψηστα και τα μακεδονικά χειρόγραφα» και άρθρα από τους: Ολυμπία Βικάτου, Ελένη Κονσολάκη–Γιαννοπούλου, Δήμητρα Μυλωνά, Ξένη Αραπογιάννη, Αφέντρα Μουτζάλη, Γεώργιο Τουφεξή, Γεώργιο Βήτο, Ράνια Εξάρχου, Θωμά Παπαντώνη και Αρετή Χονδρογιάννη–Μετόκη.

Το τεύχος περιλαμβάνει, επίσης, το δεύτερο μέρος του Μικρού Αφιερώματος στις Οικονομικές Κρίσεις, το οποίο επιμελήθηκε η Επίτιμη Διευθύντρια του Νομισματικού Μουσείου, Δέσποινα Ευγενίδου. Περιλαμβάνει κείμενα της Ελένης Παπαευθυμίου, του Μάκη Απέργη και του Παναγιώτη Τσέλεκα.

Το τεύχος ολοκληρώνεται με ένα ταξίδι στην εποχή των ιπποτών μέσα από την παρουσίαση του Αρχαιολογικού Χώρου και του Μουσείου του Κάστρου Χλεμούτσι/Clermont, από την αρχαιολόγο Αθανασία Ράλλη.