Μια ξεχωριστή επιστημονική δράση του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων θα λάβει χώρα στις 14-15 Δεκεμβρίου 2016, στη Ζάκυνθο. Η Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος διοργανώνει τη 2η Διεθνή Συνάντηση με θέμα «Συντήρηση και Καταγραφή Εκκλησιαστικών Έργων Τέχνης».

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση που διοργανώνεται σε συνεργασία με την ιστορικής σημασίας για τον Ελληνισμό Θεολογική Σχολή της Χάλκης, σχετικά με την έρευνα πάνω στη συντήρηση των πολύτιμων θησαυρών της Ορθόδοξης παράδοσης. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος του Ιδρύματος, η οποία έγινε ευμενώς δεκτή από τον Ηγούμενο και Διευθυντή της Σχολής Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρο. Στόχο έχει να προσελκύσει το ενδιαφέρον όχι μόνο του εκκλησιαστικού κόσμου, αλλά γενικότερα της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν επιστήμονες ειδικοί στη συντήρηση έργων τέχνης από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κύπρο, την Ιταλία, την Αλβανία, τη Σερβία και την Ισπανία.