Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, στο πλαίσιο των δράσεων που για τέταρτη συνεχή χρονιά προγραμματίζει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων με αντικείμενο την προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, διοργανώνει τρεις εκδηλώσεις:

— Προβολή της αρχαιολογικής ταινίας «Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης», παραγωγής της ΕΦΑ Χαλκιδικής και Αγίου Όρους για τις Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεις των Δημοτικών Σχολείων Πολυγύρου. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016, και ώρες 10.30, 11.30 και 12.30 (Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικά Σχολεία αντίστοιχα), στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Περιφερειακής Ενότητας Χαλ­κι­­­δικής.

Διοργάνωση: ΕΦΑ Χαλκιδικής και Αγίου Όρους σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Σενάριο-Σκηνοθεσία: Ελένη Στούμπου-Κατσαμούρη, αρχαιολόγος-σκηνοθέτρια. Επιστημονική επιμέ­λεια: Kώστας Παπαστάθης, αρχαιολόγος. Γενική επιμέλεια: Γιάννης Κανονίδης, Προϊστάμενος ΕΦΑ Χαλκιδικής και Αγίου Όρους.

—Βιωματική εκπαιδευτική δράση με θέμα «Γεύσεις ιστορίας Ολύνθου: από το νεολιθικό χωριό στην πόλη των κλασικών χρόνων μέχρι τον βυζαντινό πύργο Μαριανών σε πρώην κτήμα της Άννας Καντακουζηνής Παλαιολογίνας» για μαθητές Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, και ώρα 10.00, στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολύνθου.

Διοργάνωση: ΕΦΑ Χαλκιδικής και Αγίου Όρους σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου. Συντελεστές: Δρ Γεωργία Στρατούλη, Σπύρος Βασιλείου και Δρ Δήμητρα Ακτσελή, αρχαιολόγοι, Κατερίνα Χήρα, αρχαιολόγος-μουσειοπαιδαγωγός.

—Βιωματική εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Ποτείδαια – Κασσάνδρεια – Νέα Ποτίδαια: οι μεταμορφώσεις μιας πόλης αποίκων και προσφύγων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» για μαθητές Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, και ώρα 10.00 και 12.00, στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ποτίδαιας και το Βυζαντινό Διατείχισμα.

Διοργάνωση: ΕΦΑ Χαλκιδικής και Αγίου Όρους σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Νέας Ποτίδαιας. Συντελεστές: Kώστας Παπαστάθης και Δημήτρης Μπιτζικόπουλος, αρχαιο­λόγοι, Κατερίνα Χήρα, αρχαιολόγος-μουσειοπαιδαγωγός, Δέσποινα Ιακωβίδου, σχεδιάστρια. Συντονισμός: Δρ Γεωργία Στρατούλη, Προϊστα­μένη Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Έρευνας και Μουσείων ΕΦΑ Χαλκιδικής και Αγίου Όρους.