Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας έχει προγραμματίσει ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, αλλά και θεματική ξενάγηση για τους ενήλικες.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού με τίτλο «Στην Αγορά συναθροισμένοι». Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τη λειτουργία ενός δημόσιου κοινωνικού χώρου, της μεγαλύτερης αγοράς του αρχαίου κόσμου.

Μέσα από την καθοδήγηση, την παρατήρηση, τις ερωταποκρίσεις, ειδικά φύλλα εργασίας, ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή, αλλά και το θεατρικό παιχνίδι θα μάθουν ότι η αγορά είναι αφενός ένας χώρος ποικίλων δραστηριοτήτων παραγωγικού και οικονομικού χαρακτήρα και αφετέρου ένας χώρος διοικητικής, κοινωνικής και πολιτικής δράσης. Με τη διανομή, τέλος, συγκεκριμένων ρόλων (λ.χ. καταστηματάρχες, πελάτες, τεχνίτες, δούλοι, γραφείς κ.λπ.), τη συλλογική εργασία και τον αυτοσχεδιασμό, θα προχωρήσουν, βάσει και των δικών τους βιωματικών εμπειριών, στη σύνθεση και παρουσίαση όλων των πληροφοριών που συνέλεξαν.

Πληροφορίες: Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας. Διάρκεια προγράμματος: 60-90′. Ώρα: 09.00, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Το πρόγραμμα θα επαναληφθεί την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016.

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, στις 13:00, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση για τους ενήλικες με θέμα «Δημόσιος βίος και Αγορά… στο Μουσείο», στην αντίστοιχη εκθεσιακή ενότητα του Μουσείου από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας.

Την ημέρα του εορτασμού η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.