Σε πλήρη λειτουργία έχει τεθεί η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας (www.discoverminoapediadas.gr) στο πλαίσιο έργου που υλοποίησε ο Δήμος με στόχο την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Στη διαδραστική διαδικτυακή πύλη παρουσιάζονται τα πολιτιστικά μνημεία και οι πολιτιστικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην περιοχή, με επίκεντρο τους τρεις βασικούς οικιστικούς πυρήνες του Δήμου (Αρκαλοχώρι, Καστέλλι, Θραψανό) σε συνδυασμό με την πλούσια αρχιτεκτονική παράδοση του Δήμου.

Η πύλη βασίζεται στην πλοήγηση μέσω χάρτη και στη χρήση ποικίλων εφαρμογών πολυμέσων με σκοπό την περιήγηση του επισκέπτη χρονολογικά στα κυριότερα ιστορικά και πολιτιστικά γεγονότα του Δήμου. Με τη χρήση των διαδραστικών χαρτών οι επισκέπτες της πύλης έχουν πρόσβαση σε πολύτιμο πληροφοριακό υλικό, όπως video, εικόνες, κείμενα κ.λπ.

Η ιστοσελίδα πλαισιώνεται από διάφορες ενότητες και ο επισκέπτης μπορεί εύκολα να αναζητήσει θέματα που αφορούν την πολιτιστική παράδοση, όπως: στοιχεία για τους παραδοσιακούς οικισμούς του Δήμου και την αρχιτεκτονική της περιοχής, παραδοσιακά στοιχεία της περιοχής σε σχέση με την αγροτική παραγωγή (ρακοκάζανα, λιοτρίβια, πατητήρια κ.λπ.), παραδοσιακές συνταγές και γεύσεις των οικισμών, λαογραφικά στοιχεία και παραδόσεις των κατοίκων, πληροφορίες για τα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και προτάσεις για θεματικές διαδρομές.

Η ιστοσελίδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να απευθύνεται στο ευρύ κοινό και να ικανοποιεί όλες τις ομάδες του πληθυσμού.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε μέσω του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.