Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γίνεται o απόλυτος προορισμός για τα παιδιά και φέτος το καλοκαίρι!  Έξι πενθήμερα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο (22-26/06, 29/06-03/07, 06-10/07, 13-17/07, 20-24/07 και 27-31/07) κάνουν το καλοκαίρι στην Αθήνα συναρπαστικό για τους μικρούς μας φίλους.

Φέτος, τα παιδιά θα μάθουν πώς ξεκίνησαν όλα. Θα ανακαλύψουν τα 4 στοιχεία της φύσης μέσα από τα αντικείμενα του Μουσείου! Διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες σε μία εβδομάδα γεμάτη παιχνίδι, χαρά και δημιουργία!

Αρχαίοι τεχνίτες, παντοδύναμοι θεοί, παράξενα πλάσματα  και κοσμογυρισμένοι έμποροι χρησιμοποίησαν τη γη, το νερό, τη φωτιά και τον αέρα και μας αφηγούνται καθημερινά τις ιστορίες τους.

Το πρόγραμμα του Summer Camp

Ημέρα 1η / Γη: Με αφετηρία τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, τα παιδιά γνωρίζουν τις πρώτες ύλες και τους καρπούς της γης. Φαντάζονται τη θεά της γονιμότητας που λάτρευαν οι αρχαίοι Κυκλαδίτες και δημιουργούν τα δικά μας ειδώλια.

Ημέρα 2η / Νερό: Τα παιδιά εμπνέονται από τη μυθολογία και τα αγγεία του μουσείου, μαθαίνουν αρχαίους μύθους για τη δημιουργία του κόσμου, το νερό και τους θεούς που το προστάτευαν, και στο τέλος τους εικονογραφούν.

Ημέρα 3η / Αέρας: Τα παιδιά μαθαίνουν για τη δύναμη του αέρα, μέσα από κατασκευές, παντομίμα και παιχνίδια ρόλων. Φτιάχνουν αυτοσχέδια φτερά και ανεβαίνουν στους ορόφους του μουσείου για να ανακαλύψουν τους φτερωτούς θεούς των αρχαίων Ελλήνων.

Ημέρα 4η / Φωτιά: Τα παιδιά αναζητούν στις αίθουσες του μουσείου αντικείμενα που φτιάχτηκαν με τη βοήθεια της φωτιάς και του θεού Ηφαίστου. Στη συνέχεια, συνδυάζουν τις γνώσεις και τα υλικά τους για να φτιάξουν εύχρηστα αντικείμενα.

Ημέρα 5η / 4 Στοιχεία: Ένα παιχνίδι εξερεύνησης στο μουσείο. Τα παιδιά αναζητούν αρχαία και σύγχρονα υλικά, τα αντιστοιχίζουν με τα στοιχεία της φύσης και κατασκευάζουν ένα αναμνηστικό mobile.

Πληροφορίες

6 κύκλοι συναντήσεων: 22-26 Ιουνίου, 29 Ιουνίου-3 Ιουλίου, 6-10 Ιουλίου, 13-17 Ιουλίου, 20-24 Ιουλίου, 27-31 Ιουλίου.

Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-13.00 (με διάλειμμα για ελαφρύ γεύμα).

Υπεύθυνες εργαστηρίων: Κατερίνα Σταμίδη, Ιωάννα Ζαχαροπούλου.

Ηλικίες: 4-8 ετών. Τα παιδιά  χωρίζονται σε δύο ηλικιακές ομάδες με έναν υπεύθυνο ανά ομάδα.

Συμμετοχή: 80€. Φίλοι ΜΚΤ: 65€ (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο). Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: 65€.

Πληροφορίες-κρατήσεις θέσεων: 210 7294220.