Εκπαιδευτικό πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «Θεσσαλονίκη: Μαθήματα Ιστορίας» διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διά του Τμήματος Προγραμμάτων και Διά Βίου Μάθησης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα ιστορίας και πολιτιστικών θεμάτων. Τα μαθήματα θα γίνουν από ιστορικούς και άλλους ειδικούς επιστήμονες και απευθύνονται σε κάθε ενήλικα πολίτη που επιθυμεί να γνωρίσει την ιστορία και τον πολιτισμό της Θεσσαλονίκης αλλά και σε εκπαιδευτικούς που θα μπορούν να γίνουν πολλαπλασιαστές αυτών των γνώσεων, στo πλαίσιo του εκπαιδευτικού τους έργου.

Η διάρκεια του κύκλου θα είναι δέκα εβδομάδες και θα έχει συνολικά 30 συμμετέχοντες. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη απόγευμα (17.30-19.30) σε αίθουσα διδασκαλίας του 41ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Θεσσαλονίκης (Ικτίνου 5). Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Στο τέλος του προγράμματος, θα δοθεί στους εκπαιδευόμενους βεβαίωση παρακολούθησης.

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα αποστέλλονται από τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι και τη συμπλήρωση των τμημάτων, ηλεκτρονικά βάσει των οδηγιών που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης ή αυτοπροσώπως θα κατατίθενται στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης, Γρ. Λαμπράκη και Κλεάνθους 57.

Για την επιλογή των μαθητών θα ισχύσει σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων e-mail και αιτήσεων, μέχρι τη συμπλήρωση 15 εκπαιδευτικών και 15 άλλων πολιτών.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα του Τμήματος Προγραμμάτων και Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού: κα Μερσίνη Μιχαηλίδου, τηλ: 2310 841109 και 2310 841498.