Δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες δημοπρασιών, ο οίκος Sotheby’s και το eBay, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι σκοπεύουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να γίνει πιο προσιτή στο κοινό η διαδικασία αγοράς αντικών, συλλεκτικών αντικειμένων και έργων τέχνης.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του έτους ή τις αρχές του 2015 και επιλεγμένες δημοπρασίες θα πραγματοποιούνται σε πραγματικό χρόνο και με ζωντανές προσφορές.

«Θα συνεργαστούμε με το eBay για να κάνουμε τις πωλήσεις μας πιο προσιτές στο ευρύτερο κοινό, σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Μπρούνο Βινσιγκέρα, γενικός διευθυντής του Sotheby’s.

«Συνδυάζοντας την εμπειρία μας με την τεχνολογική πλατφόρμα του eBay αναμένουμε πως θα προκύψει ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Άντριου Γκάλι, υπεύθυνος επικοινωνίας του οίκου Sotheby’s. «Το κοινό είναι τόσο μεγάλο που δεν νομίζω ότι στο σημείο αυτό δεν μπορούμε να προβλέψουμε τον αντίκτυπο που θα έχει αυτή η συνεργασία. Αλλά με περισσότερους ενδιαφερόμενους, είναι λογικό να υποθέσουμε πως και οι τιμές θα ανεβαίνουν περισσότερο σε μια δημοπρασία», είπε.