Ορίστηκε, με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου, μετά τη λήξη της θητείας του προηγούμενου.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξής:

— Απόστολος Μπότσος, Επίτιμος Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναπληρούμενος από τον Γεώργιο Γεωργούλια, Επίτιμο Γενικό Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

— Γεώργιος Ζανιάς, Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, αναπληρούμενος από τον Μιλτιάδη Σταθόπουλο, Γενικό Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών και Εταιρικής Διακυβέρνησης της Εθνικής Τράπεζας.

— Έλλη Βαρότσου-Σούτζου, Δικηγόρος, αναπληρούμενη από τον Νικόλαο Σούτζο, Δικηγόρο, μέλη της οικογένειας του Αλεξάνδρου Σούτζου.

— Νικόλαος Ζίας, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναπληρούμενος από την Όλγα Μεντζαφού, Ιστορικό της Τέχνης – Επίτιμη Διευθύντρια Συλλογών Εθνικής Πινακοθήκης.

— Αθανάσιος Κοκκινέας, Δικηγόρος-συλλέκτης, αναπληρούμενος από τη Δέσποινα Αγγελικούση, Σύμβουλο επιχειρήσεων.

— Μιχαήλ Αρφαράς Καθηγητής Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Διευθυντής Τομέα Χαρακτικής, αναπληρούμενος από τον Αχιλλέα Δρούγκα, Εικαστικό.

— Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Εικαστικός – MFA Fine Art UCL, αναπληρούμενη από τη Μαρία Φιλοπούλου, Εικαστικό.

— Παναγιώτης Τουρνικιώτης, Καθηγητής Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής τού Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, αναπληρούμενος από τον Σπύρο Βαράγκη, Αρχιτέκτονα.

— Αντώνιος Κομνηνός, Επιχειρηματίας – συλλέκτης, αναπληρούμενος από τον Γεώργιο Ρόρρη, Εικαστικό.

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ανωτέρω Διοικητικού Συμβουλίου εκλέγονται, σε μυστική ψηφοφορία, μεταξύ των μελών του.