Η έννοια του Θεού στα ιερά κείμενα αλλά και στη φιλοσοφία από την αρχαιότητα ως σήμερα είναι το αντικείμενο συζήτησης στο συνέδριο που διοργανώνει ο «Άρτος Ζωής» την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Η αντίληψη του θεού στον Πλάτωνα, η στάση του Αριστοτέλη απέναντι στη λαϊκή θρησκευτικότητα και στην πλατωνική παράδοση, η ύπαρξη και η φύση του θεού στη θεολογία των Στωικών, το θείο στον Πλωτίνο, ο Θεός ως «αμιγής ενέργεια» στον Θωμά Ακινάτη, η απάντηση του Λούθηρου στο περί Θεού ερώτημα, ο Θεός του Σπινόζα, η καντιανή έννοια του Θεού, η ορθολογικότητα του χριστιανισμού κατά τον Έγελο αλλά και ο Θεός όπως παρουσιάζεται στην Πεντάτευχο, η ριζική επανερμηνεία της έννοιας του Λόγου στο Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο, ο Θεός πατέρας και ο κύριος Ιησούς Χριστός στην Α′ Προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου είναι ορισμένα από τα θέματα που θα διερευνηθούν.

Μιλούν, μεταξύ άλλων, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές φιλοσοφίας Παύλος Καλλιγάς, Βασίλης Κάλφας, Κώστας Ανδρουλιδάκης, Στέλιος Βιρβιδάκης, Κατερίνα Ιεροδιακόνου, οι καθηγητές πολιτικής φιλοσοφίας Γιώργος Φαράκλας και Άρης Στυλιανού, οι καθηγητές της Θεολογικής Δημήτρης Καϊμάκης, Χρήστος Καρακόλης, Χαράλαμπος Ατματζίδης, ο πρόεδρος του ΔΣ Άρτου Ζωής και διευθυντής του περιοδικού «Νέα Εστία» Σταύρος Ζουμπουλάκης, θεολόγοι και ιερείς.

Πού και πότε:

Στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48), την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, από τις 5.00 μ.μ., και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, από τις 10.00 π.μ.