Την επέτειο των 80 χρόνων από την ίδρυσή της θα γιορτάσει η Εταιρεία των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, σε συνεργασία με το Μουσείο, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18:00, στην Αίθουσα του Βωμού. Μουσικό σύνολο, αποτελούμενο από τους μουσικούς Δ. Σέμση στο α΄ βιολί, Ειρ. Κούφη στο β΄ βιολί, Απ. Γραμματικόπουλο στη βιόλα, Γ. Κύπρου στο βιολοντσέλο, Ν. Τσουκαλά στο κοντραμπάσο και Δ. Μαντζουράτου στο πιάνο θα παρουσιάσει έργα των Sibelius, Mozart, Jenkins, Sokolov-Glaounov-Liadov, Yokoyama, Κωνσταντινίδη και Glinka.

H Eταιρεία των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου ιδρύθηκε το 1933 από το νομισματολόγο Μιχαήλ Βλαστό, με σκοπό –σύμφωνα με το Ιδρυτικό Καταστατικό– την ηθική και υλική ενίσχυση και τον εμπλουτισμό του Μουσείου σε συνεργασία με τη Διεύθυνσή του. Παράλληλα στοχεύει στη συστηματική και συνεχή προσπάθεια για την καλλιέργεια του αρχαιόφιλου πνεύματος σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό.

Τα τελευταία 80 χρόνια, η Εταιρεία των Φίλων πετυχαίνει τους στόχους της με την αύξηση των πόρων και των μελών της, τη μέριμνα για τον εμπλουτισμό των συλλογών του Μουσείου με αρχαιότητες, την οργάνωση διαλέξεων, μαθημάτων, ξεναγήσεων και άλλων εκδηλώσεων καθώς και τη συνεργασία με άλλες μορφωτικές οργανώσεις και πολιτιστικούς συλλόγους.

Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη ως την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 στο τηλέφωνο 2132144891 (ώρες 9.30-15.00). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Γενικός συντονισμός: Δρ Γεώργιος Kακαβάς (Αναπληρωτής Διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου), Ευθαλία Μπαρμπάτη-Βάρτσου (Πρόεδρος Δ.Σ. της Εταιρείας των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου).