Την Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013 το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετέχει στις δράσεις του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να ευαισθητοποιηθεί το κοινό σε θέματα που συνδέονται με τη φροντίδα και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα, με τον τίτλο «Τι συμβαίνει στο Μουσείο;» το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού προγραμματίζει τις εξής δράσεις:

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

— 8.00-20.00: Στην αίθουσα υποδοχής θα προβάλλεται η μικρού μήκους ταινία «Ανακαλύπτοντας το παρελθόν» που παρουσιάζει στιγμιότυπα από την ολοκλήρωση των μόνιμων εκθέσεων του Μουσείου.

— 11.30, 12.30 και 13.00: Ξεναγήσεις για ενήλικες στην έκθεση και στα εργαστήρια συντήρησης του Μουσείου με αφορμή συγκεκριμένα εκθέματα και θέμα σχετικό με την αρχαιολογία και τη συντήρηση των αντικειμένων. Η ξενάγηση θα τελειώσει με επίσκεψη στις αποθήκες του Μουσείου, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν την αναπαράσταση ενός βυζαντινού εμπορικού καραβιού.

—  12.00: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες. Όσοι ενήλικες επιθυμούν, μπορούν να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου «Ανακαλύπτοντας το παρελθόν» για να γνωρίσουν από κοντά την επιστήμη της αρχαιολογίας και της συντήρησης και να μάθουν πώς δημιουργείται μία έκθεση σε ένα Μουσείο.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

— 12.00 και 12.30: Ξενάγηση στα εργαστήρια συντήρησης του Μουσείου, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τους εργαζομένους για τις εργασίες συντήρησης των αρχαίων αντικειμένων.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 2313 306433 (κ. Χωτίδου), 9.00-14.00.