Περισσότερα από 17.000 άτομα έχουν επισκεφθεί έως σήμερα την έκθεση «“Πριγκίπισσες” της Μεσογείου στην αυγή της Ιστορίας» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η Αρχόντισσα από το Λευκαντί, η «Εύπορη Αθηναία» από την Αρχαία Αγορά, οι Πριγκίπισσες της Οινωτίας, η «Μικρή Πριγκίπισσα», οι Αριστοκράτισσες-Ιέρειες από την Ελεύθερνα, οι Ετρούσκες πριγκίπισσες, η «Ιέρεια της Σίνδου» και η «Δέσποινα των Αιγών», μεταξύ άλλων, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κοινού.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ανταποκρινόμενο στη μεγάλη προσέλευση των τελευταίων ημερών, ανακοίνωσε 2 επιπλέον ώρες ξεναγήσεων. Έτσι κάθε Σάββατο και Κυριακή θα γίνονται δωρεάν ξεναγήσεις, με το εισιτήριο του Μουσείου, στις 12.30, στις 14.00 και στις 15.30.

Τέλος το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστό την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου και την Δευτέρα 25η Μαρτίου, αλλά θα λειτουργήσει πέραν του κανονικού ωραρίου του τις Τρίτες 19 και 26 Μαρτίου (10.00-17.00).

Θυμίζουμε ότι την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο  καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης (Διευθυντής ΜΚΤ) σε συνεργασία με τη δρα Μιμίκα Γιαννοπούλου (Αρχαιολόγος ΜΚΤ). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Απριλίου 2013.