Την αλλαγή του τόπου διεξαγωγής του 6ου Συμποσίου της αποφάσισε η Ελληνική Αρχαιομετρική Εταιρεία (ΕΑΕ). Έτσι το Συμπόσιο, που έχει τίτλο «Πολιτισμικές επιρροές στην έκφραση των τεχνικών δεξιοτήτων στη Μεσόγειο», θα διεξαχθεί τελικά στην Αθήνα (αντί για το Ηράκλειο Κρήτης), συγκεκριμένα στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης, από 16 έως 18 Μαΐου 2013.

Οι βασικές θεματικές ενότητες του 6ου Συμποσίου περιλαμβάνουν: Διεπιστημονικές και ολοκληρωμένες μελέτες τεχνολογίας, προέλευσης και χρονολόγησης των υλικών καταλοίπων· ανασύνθεση αρχαίου τοπίου και διερεύνηση πολιτισμικών συσχετίσεων· έρευνα και τεχνολογία επί θεμάτων συντήρησης· βιο-υλικά και Αρχαιολογία.

Επιπλέον, προγραμματίζεται η διοργάνωση μιας Ειδικής Ενότητας που στοχεύει στην ανάδειξη παραμέτρων της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως: η εξέλιξη/βελτίωση των τεχνικών δεξιοτήτων και επαγγελμάτων, η παράδοση, η γνώση και η εμπειρία στις διαφορετικές ιστορικές περιόδους και, ταυτόχρονα, στη σύγχρονη αντίληψη του ευρύτερου πολιτισμικού τοπίου μέσα από αρχαιολογικά/ιστορικά αλλά και αισθητηριακά δεδομένα.

Λόγω της αλλαγής του τόπου διεξαγωγής του 6ου Συμποσίου της ΕΑΕ, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση για την υποβολή περιλήψεων στο conference@archaeometry.gr, μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2013.

Περισσότερες πληροφορίες για την υποβολή των περιλήψεων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΑΕ (www.archaeometry.gr).