Το υπουργείο Πολιτισμού, αρνείται να δεχθεί την προσφορά του αρχαιολόγου, Άρη Τσαραβόπουλου, να εργαστεί στα Κύθηρα και στα Αντικύθηρα, με τις αποδοχές ”έφεδρου” αρχαιολόγου, όπως αναφέρει ο ίδιος σε επιστολή του προς τη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού.

Όπως σημειώνει ο αρχαιολόγος δεν του επιτρέπεται καν να πλησιάσει τις αρχαιότητες που έχει ανακαλύψει και μεταφέρει στο Μουσείο.

Τονίζει επίσης ότι διευκρίνισε στο υπουργείο πως δεν απαιτεί ούτε αποζημιώσεις ”οδοιπορικών”, ούτε αποζημιώσεις ”εκτός έδρας”, δεδομένου ότι διαθέτει στο νησί και χώρο διαμονής και μέσον μετακίνησης.

”Ήδη πολύ πριν υποχρεωθώ σε ”εφεδρεία (που την αποκαλούν με τον νεολογισμό: ”προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα!”) από όταν παρουσιάστηκαν τα συμπτώματα της κρίσης, από την άνοιξη του 2010, κατανοώντας το μεγάλο πρόβλημα της χώρας και επειδή είχα τη δυνατότητα, δεν διεκδίκησα ούτε οδοιπορικά, ούτε εκτός έδρας, ενώ η παρουσία μου στο νησί ήταν σχεδόν καθημερινή και η προβολή των αρχαιοτήτων των νησιών στο τοπικό και ευρύτερο κοινό ήταν συνεχής, προβάλλοντας διαρκώς το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρχαιολόγος.