Ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχέδια, παιχνίδια, κουκλοθέατρο και συζητήσεις με αρχαιολόγους προσφέρει το Μουσείο Μπενάκη σε μικρούς και μεγάλους 6-96 ετών την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 από τις 17.00 έως στις 20.00.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την προβολή ταινίας animation και ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, τα οποία διηγούνται ιστορίες αρχαιοκαπηλίας στην Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Κύπρο. Μετά την προβολή, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον καθηγητή κ. Πέτρο Θέμελη, διευθυντή των ανασκαφών στην αρχαία Μεσσήνη.

Τα παιδιά μικρότερων ηλικιών θα διερευνήσουν μαζί με τον Κουκλοθίασο «Ψευτιά με Αυτιά» μια μυστηριώδη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, όπου πρωταγωνιστούν πήλινες πλαγγόνες (κούκλες) στο έργο «Η ΑΦ01 και η μαγική ίυγγα».

Φυσικά δε θα λείπει το παιχνίδι! Παιχνίδια που ταξιδεύουν στο χρόνο, όπως η σβούρα, τα κότσια, οι βώλοι, το κουμπί και αγγεία περιμένουν τα παιδιά να παίξουν μαζί τους σε σπαζοκεφαλιές και κουΐζ με πολλά βραβεία.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Witness the Past», με τη συνεργασία του ΤΕΙ Αθήνας, του Μουσείου Μπενάκη, της Anemon Productions, της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών και της Θέτις Authentics.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κράτηση θέσεων: 210 3671043