Κάλεσμα προς όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν εθελοντικά τους αρχαιολόγους που πραγματοποιούν ανασκαφές στο Μεγάλο Θέατρο της Αρχαίας Γόρτυνας, απηύθυνε με ανακοίνωσή του ο Δήμος Γόρτυνας.

Η δημοτική Αρχή, τηρώντας τη δέσμευσή της προς τον Σταύρο Μπένο, όταν ο πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Το Διάζωμα» επισκέφτηκε την αρχαία πόλη κι είχε ζητήσει την συνδρομή της τοπικής κοινωνίας κι όχι μόνο στο δύσκολο και επίπονο έργο των αρχαιολόγων, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας κάνει γνωστό πως προχωρεί στη σύσταση ομάδας εθελοντών οι οποίοι θα έχουν ως αποστολή να συνεργαστούν με τους αρχαιολόγους που εκτελούν τα έργα ανασκαφής στο Μεγάλο Θέατρο της Γόρτυνας και να συνδράμουν όπου και με όποιον τρόπο τους ζητηθεί.

Στην ομάδα θα γίνονται δεκτοί όλοι όσοι θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά στα έργα ανασκαφής και για όσο διάστημα επιθυμούν, ενώ όπως έγινε γνωστό οι εργασίες θα διεξάγονται πρωινές ώρες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία του Δημάρχου (Μαρία Καμπιτάκη και Ελένη Φραγκιουδάκη) στο Δημαρχείο Γόρτυνας καθώς και στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα προκειμένου να λάβουν πληροφορίες αλλά και να δηλώσουν συμμετοχή. Εναλλακτικά μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα: 28923-40330 και 28923-40351.