Την απάντησή του  στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει ο αρχαιολογικός χώρος της Γόρτυνας, έδωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Αλιβιζάτος. Όπως αναφέρει ο κ. Αλιβιζάτος, εργασίες συντήρησης πραγματοποιήθηκαν στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Γόρτυνας , ενώ απαλλοτριώθηκαν και ιδιοκτησίες έκτασης 9.000, 29 τ.μ. περιμετρικά του μνημείου.

Σύμφωνα με παράγοντες του Δήμου Γόρτυνας όμως η απάντηση δεν είναι αρκετή καθώς  εκκρεμούν μελέτες για απλά έργα υποδομών όπως ο φωτισμός, η περίφραξη και ο καθαρισμός. Να σημειωθεί ότι, αν και σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο, το έργο για την ανάδειξη και αποκατάσταση του χώρου εντάχθηκε στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ στο ΠΕΠ Κρήτης (προϋπολογισμού 880.410 ευρώ με τις επιλέξιμες πληρωμές να φθάνουν το 99% του συνολικού ποσού), ο σπάνιος αρχαιολογικός πλούτος της Γόρτυνας μαραζώνει. «Στα χαρτιά» έχουν ουσιαστικά μείνει η ανάδειξη του Μεγάλου Θεάτρου και της ακρόπολης της αρχαίας πόλης, αλλά και η ενημέρωση των επισκεπτών για τα ευρήματα.

Ο Δήμος Γόρτυνας έχει καταθέσει προτάσεις για συνολικές παρεμβάσεις στον αρχαιολογικό χώρο και ακόμα περιμένει απαντήσεις.