Στην καρδιά της Μεσαράς, στο μαγευτικό χώρο της Φαιστού, θα πραγματοποιηθεί φέτος και συγκεκριμένα το βράδυ της Παρασκευής 8 Ιουλίου η συναυλία του Ν. Μαμαγκάκη με την «Ιδαία ορχήστρα των τραγουδιών» που ο ίδιος θα διευθύνει . Θα παρουσιαστούν ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου και τα Δίφορα του Κ. Φραγκούλη.

Η συναυλία Μαμαγκάκη θα πραγματοποιηθεί φέτος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον «Ερωτόκριτο και τις επιδράσεις του» που ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαράς είχε οργανώσει από τον περασμένο χρόνο, καθώς η πρόταση για την συναυλία αυτή συμπεριλαμβανόταν στο Πρόγραμμα Δράσεων του Συλλόγου του 2010, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε τότε για διάφορους λόγους, κυρίως οικονομικούς.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί φέτος χάρη στην επιμονή του κ. Μαμαγκάκη που ήθελε να παρουσιάσει την «εκδοχή Φαιστού του Ερωτόκριτου», όπως την ονόμασε, στη Φαιστό, αλλά και στη θετική τελικώς ανταπόκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού που ενέκρινε το όλο πρόγραμμα για τον Ερωτόκριτο, καθώς επίσης και την ομόφωνη Γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την παραχώρηση του χώρου στη νότια πλαγιά της Φαιστού, έξω από τον ανασκαμμένο χώρο του μινωικού ανακτόρου, για την πραγματοποίηση της συναυλίας αυτής, σύμφωνα και με την εισήγηση της Δ/νσης της ΚΓ Εφορείας Αρχαιοτήτων. Να σημειωθεί επίσης ότι το ΚΑΣ είχε αρνηθεί πρόσφατα να παραχωρήσει το ανάκτορο της Κνωσού για τη διεξαγωγή παράστασης όπερας με σχετικό προς τον χώρο θέμα  – Ιδομενέας – αν και στην περίπτωση εκείνη είχε ζητηθεί να γίνει η παράσταση μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.