Φωτογραφικά καρέ του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης θα φιλοξενούνται μέχρι 14 Μαΐου, στους εκθεσιακούς χώρους της Εστίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, στο Βελιγράδι.
Στις φωτογραφίες —σύμφωνα με ανακοίνωση της Εστίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού— παρουσιάζονται ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης, ο χώρος όπου ανεγέρθηκε το Νέο Μουσείο σε σχέδια του αρχιτέκτονα Μπερνάρ Τσουμί, με τη συνεργασία του Έλληνα συναδέλφου του Μιχάλη Φωτιάδη, εξωτερικές όψεις του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου με τα ευρήματα της ανασκαφής που προέκυψε κατά την ανέγερση. Επίσης, παρουσιάζονται οι εσωτερικοί χώροι όπου φιλοξενούνται τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης.
Με την έκθεση —που οργανώνεται σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης και την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως— η Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βελιγράδι συμμετέχει στις εκδηλώσεις που οργανώνονται στη σερβική πρωτεύουσα για τη «Νύχτα Μουσείων» στις 14 Μαΐου.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλεται καθημερινά η ταινία μικρού μήκους για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης (παραγωγή: Νέο Μουσείο της Ακρόπολης 2009, διάρκεια 9´) και τη βραδιά της «Νύχτας των Μουσείων» θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Το Ερέχθειο και ο χρόνος» (σενάριο και σκηνοθεσία Αθανασία Δρακοπούλου, παραγωγή: Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως 2001, διάρκεια 27´).

Πηγή: Αγγελιοφόρος, 16/1/2011