Μαθητές θα αναβιώσουν αρχαίο δράμα
Με σύνθημα «Υιοθετήστε ένα αρχαίο θέατρο», εδώ και δυο χρόνια, το Διάζωμα υλοποιεί την πρωτότυπη πρωτοβουλία του, διάσωσης και ανάδειξης των αρχαίων θεάτρων της χώρας όπως επίσης εκκλησιαστηρίων και ωδείων.
Παράλληλα με την διάσωση και ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων το Διάζωμα στοχεύει μέσω φιλμογραφικής παραγωγής να δραστηριοποιηθεί και στα σχολεία.
Σε συνεργασία με τη Λυδία Κονιόρδου(διευθύνουσα σύμβουλο) και τον Κώστα Γεωργουσόπουλο (πρόεδρο) του σωματείου «Δεσμoί» εξετάζουν την αναβίωση σε πιο ολοκληρωμένη μορφή των Μαθητικών Αγώνων Αρχαίου Δράματος, δηλαδή την πιο δυναμική εμπλοκή των σχολείων για την αρχαία τραγωδία σε συνδυασμό και με την χρήση αυτών των χώρων.
Τα σωματεία βρίσκονται σε συζητήσεις με την γενική γραμματέα του ΥΠΠΟΤ και πρόεδρο του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου(ΚΑΣ), Λίνα Μενδώνη προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες για την προώθηση της ιδέας στα συναρμόδια υπουργεία πολιτισμού και παιδείας.
Εφόσον γίνει δεκτή η πρόταση το κάθε σχολείο θα μπορεί να ανεβάζει παράσταση στην πόλη του. Αυτή η παράσταση προγραμματίζεται να ανεβαίνει τον Μάρτιο όπου θα γίνεται μια μορφή επιλογής των καλύτερων παραστάσεων. Στην συνέχεια θα παρουσιάζονται σ΄ ένα θέατρο και τέλος, η διαδικασία, θα ολοκληρώνεται με τη γιορτή του αρχαίου δράματος από τα σχολεία που θα έχουν διακριθεί.

Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, 15/10/10