Wahab Zainul, Η ελληνική παρουσία νοτίως του Ηindokush, εκδ. Ινστιτούτο του Βιβλίου – Α. Καρδαμίτσα, Αθήνα 2010, 388 σελ.
ISBN 978-960-354-255-1

Πρόκειται για την πολύ ενδιαφέρουσα διδακτορική διατριβή του συγγραφέα και τελευταίου ανασκαφέα της περιοχής της Gangudher, στην περιφέρεια της Γκαντάρα — μιας περιοχής που υποφέρει από τις εσωτερικές ταραχές που μαστίζουν την Ινδία.
Μοναστηριακά κτίσματα με μακρά ζωή και κινητά ευρήματα παρουσιάζονται σε οκτώ κεφάλαια, ξεκινώντας από τις απαραίτητες πληροφορίες για τον Βουδισμό, τη ζωή και την προσωπικότητα του Βούδα που εικονογραφούνται μέσω των αναγλύφων που ήρθαν στο φως της ανασκαφής. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζεται ο χώρος των ανασκαφών, ενώ στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται ιστορική ανασκόπηση, με βάση τα νομίσματα που βρέθηκαν. Στο τέταρτο κεφάλαιο περιγράφεται η διαστρωμάτωση του χώρου, ενώ στο πέμπτο και στο έκτο κεφάλαιο, αναλύονται τα πολύ σημαντικά γλυπτά που ήρθαν στο φως κατά την ανασκαφή. Το έβδομο κεφάλαιο αφορά την τέχνη της Βακτριανής και της Ινδίας γενικότερα και υπογραμμίζεται η επιρροή του ελληνικού πολιτισμού στην τέχνη της Γκαντάρα, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως παρουσιάζεται στο όγδοο κεφάλαιο.
Το κείμενο συμπληρώνουν Λεξιλόγιο, Γενική βιβλιογραφία και πάνω από 300 ασπρόμαυρες εικόνες (φωτογραφίες και σχέδια).