Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, σε συνεργασία με τον διεθνή κολοσσό National Geographic Television (NGT) πρόκειται να επιμεληθεί ένα εξάωρο ντοκιμαντέρ με θέμα την αρχαία Ελλάδα.

Με πιθανό τον τίτλο «οι Έλληνες» , το ντοκιμαντέρ φιλοδοξεί να παρουσιάσει την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας από την πρώιμη Μινωική περίοδο μέχρι και το διαμελισμό της αυτοκρατορίας του Μ. Αλεξάνδρου. Η ιδιαίτερη θεματική κάθε επεισοδίου θα χαρακτηρίζεται από μια νέα πληροφορία, η οποία θα φαίνεται και στον τίτλο του. Καθεμιά από αυτές τις «θεμελιώδεις αποκαλύψεις» – κατά την έκφραση στην ανακοίνωση του NGT – θα αποτελέσει έτσι το έναυσμα για νέες οπτικές σχετικά με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ έχουν στρατολογηθεί οι σημαντικότεροι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, ενώ τα γυρίσματα θα διεξαχθούν σε περιοχές όπως η Αίγυπτος, ο Καύκασος και η Ινδία. Ειδικές άδειες για τη χρήση αρχαιολογικών χώρων έχουν δοθεί από το ΥΠΠΟΤ, ενώ στην παραγωγή συμπράττουν το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. και το ΕΙΕ. Πρόσωπο – κλειδί στην παραγωγή παραμένει ο παραγωγός-σκηνοθέτης Christopher Spencer ενώ το πρόγραμμα θα προβληθεί το 2012.

Πηγή: C21Media.net, 2/02/10

Ζ.Ξ.