Για τη ζωή του Shakespeare είναι ελάχιστα στοιχεία γνωστά και επιβεβαιωμένα. Η επίσημη ιστοριογραφία αναφέρει ότι ο Shakespeare ήταν από το 1590 εγκαταστημένος στο Λονδίνο και εργαζόταν ως ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας. Πλούτισε ως ιδιοκτήτης του θεάτρου Globe και στη συνέχεια αποσύρθηκε μέχρι το θάνατό του στη γενέτειρά του, το Stratford.
Το σπίτι στο Stratford, όπου ο Shakespeare έζησε πολλά χρόνια της ζωής του μέχρι το θάνατό του, θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας των Άγγλων αρχαιολόγων.
To σπίτι αυτό χτίστηκε το 1483 και φιλοξένησε τον μεγάλο θεατρικό συγγραφέα τα τελευταία χρόνια του βίου του μέχρι το 1616, που πέθανε.
Το παλιό κτίριο είχε κατεδαφιστεί το 1759, αλλά τα θεμέλια και οι εγκαταστάσεις πέριξ της οικίας παραμένουν σιωπηλά πάνω από δύο αιώνες στο υπέδαφος της περιοχής.
Οι αρχαιολόγοι ξεκινούν τις πρώτες έρευνες την εβδομάδα που διανύουμε, με προγραμματισμό να ανοίξουν σκαπάνη με τον καινούριο χρόνο.
Προσδοκούν ότι θα φέρουν στο φως στοιχεία, που θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις μας τόσο για τη ζωή του θεατρικού συγγραφέα όσο και για την εποχή, κατά την οποία έζησε.

A.M.

Πηγή: BBC News, 27/11/09
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/coventry_warwickshire/8383306.stm