«Περικλής Ξανθίππου». Αυτός είναι ο τίτλος της πρώτης περιοδικής έκθεσης του νέου Μουσείου Ακρόπολης, η οποία θα εγκαινιαστεί μέσα στο φθινόπωρο και με κεντρικό έκθεμα την κεφαλή του Περικλή από το Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο θα έχει στόχο την παρουσίαση του οικοδομικού προγράμματος του Περικλή για την Ακρόπολη και την ένταξή του στη δημόσια ζωή της κλασικής Αθήνας.
Η μόνιμη έκθεση του Μουσείου εξάλλου εμπλουτίζεται σιγά σιγά με νέα προπλάσματα της Ακρόπολης.
Εν τω μεταξύ περισσότεροι από μισό εκατομμύριο ήταν οι επισκέπτες του νέου Μουσείου Ακρόπολης τους πρώτους δύο μήνες λειτουργίας του, και μάλιστα περίπου το 60% από αυτούς προερχόταν από το εξωτερικό.
Συγκεκριμένα ως προχθές 26 Αυγούστου το Μουσείο επισκέφθηκαν 523.540 άτομα, ενώ το ίδιο διάστημα την ιστοσελίδα του Μουσείου (www.theacropolismuseum.gr)
409.000 ξεχωριστοί χρήστες του Διαδικτύου από 180 χώρες. Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο πληροφορεί επίσης ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ για τους μαθητές των σχολείων θα παρέχεται η δυνατότητα ειδικών ξεναγήσεων.
Τέλος, σημειώνεται ότι το Μουσείο διαθέτει ήδη γιατρό για το προσωπικό και τους επισκέπτες του, ενώ εκτός του ιατρείου δημιουργείται στον πρώτο όροφο και αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα δωμάτιο φροντίδας βρεφών και μικρών παιδιών.
Όλα τα παραπάνω κάνουν τον υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά να δηλώνει ευχαριστημένος από τη λειτουργία του Μουσείου Ακρόπολης ανακοινώνοντας ότι το πρότυπο αυτό θα εφαρμοστεί και σε άλλα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας προκειμένου να αυξηθεί η επισκεψιμότητά τους.

Πηγή: Το Βήμα, 28/8/09