Walpurga Antl-Weiser, Die Frau von W. Die Venus von Willendorf, ihre Zeit und die Geschichte(n) um ihre Auffindung, Verlag des Naturhistorischen Museums Wien, Βιέννη 2008, 207 σελ.
Τιμή: 27,50 €
Γερμανικά
Μονογραφία

Η Walpurga Antl-Weiser, διευθύντρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης και ειδικός στην προϊστορική αρχαιολογία επικεντρώθηκε στο επιστημονικό της έργο στην Αφροδίτη του Βίλεντορφ (από το όνομα της περιοχής που βρέθηκε το ειδώλιο, κοντά στο Wachau της Αυστρίας) και την εποχή της. Τον Απρίλιο του 2008 κυκλοφόρησε το βιβλίο της Die Frau von W. – Die Venus von Willendorf und ihre Welt. Geschichte(n) um ihre Auffindung («Η Αφροδίτη τού Βίλεντορφ, η εποχή της και οι ιστορίες σχετικά με την εύρεσή της»).

Η συγγραφέας θέλησε να σκιαγραφήσει μια εικόνα της εποχής της Αφροδίτης του Βίλεντορφ, δηλαδή της παλαιολιθικής, περίπου 25.000 χρόνια πριν, με βάση όλα τα στοιχεία που είναι σήμερα γνωστά για το προϊστορικό αυτό ειδώλιο. Παράλληλα με την ιστορία και τους μύθους για την εύρεση της Αφροδίτης του Βίλεντορφ, κεντρικό θέμα του βιβλίου είναι οι πολλές και ποικίλες ερμηνευτικές προσεγγίσεις που στοχεύουν να φωτίσουν το αίνιγμα της «Γυναίκας του Β.».

Π.Τ.