Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 το Μουσείο Ακρόπολης έχει γενέθλια! Συμπληρώνει δύο χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του και μας καλεί όλους στη γιορτή.

Οι εκθεσιακοί του χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, ενώ τις ίδιες ώρες θα είναι ανοιχτό και το εστιατόριό του. Το εισιτήριο θα είναι μειωμένο, με γενική είσοδο 3 ευρώ.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας στις 9 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Μουσείου θα δοθεί συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.

Μια έκπληξη θα περιμένει τους επισκέπτες στην Αίθουσα του Παρθενώνα, όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να θαυμάσουν μερικά αυθεντικά κομμάτια από τα ακρωτήρια που διακοσμούσαν την κορυφή των δύο αετωμάτων του κτηρίου.

Ως σήμερα όλοι εκπλήσσονταν από το μέγεθος του ακρωτηρίου που εκτίθεται σε αποκατάσταση (ύψος 3.20 μ.). Τώρα θα μπορούν να δουν τις γοητευτικές λεπτομέρειες αυτού του μοναδικού κοσμήματος και να αντιληφθούν πώς ο σπουδαίος καλλιτέχνης μετέφερε και μεταμόρφωσε στην τέχνη του μαρμάρου την έμπνευσή του από τη φύση.