Τα εννιά χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, το Μουσείο Ακρόπολης. Στο πλαίσιο του εορτασμού οι εκθεσιακοί χώροι και το εστιατόριο θα παραμείνουν ανοιχτά έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ.

Οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν σήμερα τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση «Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια» με οδηγούς τους αρχαιολόγους-φροντιστές του Μουσείου και να ανακαλύψουν σημαντικά έργα για τα μεγάλα μυστήρια της Ελευσίνας, καθώς και τη σύνδεση της Ελευσίνας με την Αθήνα και την Ακρόπολη.

Οι θεματικές παρουσιάσεις θα γίνουν στα ελληνικά (10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.00) και στα αγγλικά (12.30 και 17.30). Εγγραφές για τις παρουσιάσεις θα γίνονται στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου.

Ισχύει για περιορισμένο αριθμό συμμετοχών. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έκδοση εισιτηρίου της περιοδικής έκθεσης (€3).

Στις 9 το βράδυ, σήμερα, οι επισκέπτες του Μουσείου θα απολαύσουν μια συναυλία στον προαύλιο χώρο του Μουσείου με αγαπημένες jazz μουσικές που θα ερμηνεύσει η Big Band του Δήμου Αθηναίων.

Καλλιτεχνική επιμέλεια Big Band: Σάμι Αμίρης.

Μουσικοί: Δημήτρης Κόλλιας, Ανδρέας Μουρτζούκος, Κώστας Καραγιάννης, Κώστας Μακρής, Κωστής Βαζούρας, Διονύσης Κοκόλης, Εμμανουήλ Θεοδοσάκης, Βαγγέλης Κατσαρέλης, Γιάννης Καραγιαννάκης, Αντώνης Ανδρέου, Γιώργος Ζαρέας, Άγγελος Τζαμαρίας, Κώστας Αλεξανδρής, Κεβόρκ Χαρονιάν, Σάμι Αμίρης, Γιώργος Γεωργιάδης, Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης.