Community
   από User
Δείτε το προφίλ μου
Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα τρίτα γενέθλιά του
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2012 11:35

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία -από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ- να ανακαλύψουν στις αίθουσες του Μουσείου μικρά μουσικά σύνολα και διακεκριμένους σολίστες σε ένα μουσικό ταξίδι με αφετηρία τον αρχαίο ήχο και σταθμούς στην Αναγέννηση, το Μπαρόκ, την κλασική και ρομαντική εποχή, αλλά και σε ξεχωριστά έργα του 20ού αιώνα.

Από τις 8 το πρωί έως και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, το κοινό θα μπορεί να προσέρχεται στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, ενώ τις ίδιες ώρες θα παραμείνει ανοιχτό και το εστιατόριό του.Την ημέρα αυτή, η είσοδος θα είναι μειωμένη (3 ευρώ) για τον κόσμο.

“Το μουσείο έχει υιοθετήσει τη μουσική ως την τέχνη την οποία θεωρεί ότι του ταιριάζει πολύ.

Η ιδέα ήταν λοιπόν, ο επισκέπτης κάνοντας τη βόλτα του στο μουσείο, να ανακαλύπτει μαζί με τα εκθέματα, μικρά μουσικά σύνολα τα οποία θα παίζουν συγχρόνως στα διάφορα επίπεδα του μουσείου”, εξήγησε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής.

Συγκεκριμένα στις 8:30 το βράδυ, στο ισόγειο του Μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου, η Χορωδία της ΕΡΤ θα παρουσιάσει δωδεκανησιακά έργα του Γ. Κωνσταντινίδη και αποσπάσματα από συνθέσεις των Javier Busto και Lajos Bardos, ενώ στις 9:30 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ θα παρουσιάσουν έργα των Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Παπαδημητρίου και Ξαρχάκου.

Για τις αξιοσημείωτες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, στους χώρους του Μουσείου, έκανε λόγο, ο κ.Παντερμαλής, μιλώντας συγκεκριμένα για τους εκθεσιακούς χώρους οι οποίοι συμπληρώθηκαν με γλυπτά, για την ανάδειξη εκθεμάτων, τους καθαρισμούς με λέιζερ, αλλά και την τοποθέτηση καινούριων εκθέματων και συγκεκριμένα αυτών που κατέβηκαν πρόσφατα από τον Παρθενώνα.

“Είναι πολύ σημαντικό” τόνισε “σε τόσο δύσκολους καιρούς να πιάνει κανείς τον παλμό, γι΄αυτό το λόγο κι εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το μουσείο ακόμα πιο ελκυστικό στο κοινό, χαρίζοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να ξεφεύγει για λίγο από τη γκρίζα πραγματικότητα”

Δημοφιλή Blogs
Η ιστορία των Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα από το 1859 έως το 1949
από User
Ένα χρονολόγιο...
ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ... ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;
από Spartan
Πρόκειται για ένα μεγαλιθικό κτίσμα εξωφρενικά μεγάλων διαστάσεων που υπάρχει κοντά στο Αγρίνιο. Αποτελεί μεγάλο μυστήριο το μέγεθος, η παλαιότητα, ο τρόπος κατασκευής, και η χρησιμότητα που είχε (έχει;), ο λόγος δηλαδή για τον οποίο κατασκεύάστηκε. Κατ΄εμέ πρόκειται για πανάρχαιο (προκατακλυσμιαίο πιθανότατα), ασύλληπτα μεγάλο πυραμιδοειδές κτίσμα, μεγαλύτερο από κάθε άλλο που έχει βρεθεί ως τώρα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, που στην κορυφή του απολήγει σε τραπεζοειδούς σχήματος ακρόπολη, αποτελούμενη από ογκόλιθους εκατοντάδων τόνων. Ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως αρχαιολογικος, προϊστορικής εποχής μάλιστα, και η ακρόπολη , που όμοιά της δεν νομίζω ότι υπάρχει, φέρει το όνομα "ακρόπολη Θεστιέων" και η περιοχή "Θέστια"
Σχετικά Blogs
Μέσα στο Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού (NMEC)
από Zeta Xekalaki
Ένα μουσείο-κιβωτός που αναδεικνύει την ψυχή της Αιγύπτου μέσα από τα αντικείμενα της έκθεσης, το υπόγειο "μαυσωλείο" για τις βασιλικές μούμιες και τους κήπους του που έχουν ήδη αγαπηθεί από τους σημερινούς Αιγύπτιους.
Ένα Μουσείο Παιχνιδιών ετοιμάζεται να λειτουργήσει στην Αθήνα
από User
Ο Πύργος Κουλούρα στο Παλαιό Φάληρο ετοιμάζεται να υποδεχτεί μία από τις πιο πολύτιμες συλλογές παιχνιδιών της Ελλάδας.
Αρχείο Blog
2024
2019 (1)
2018 (1)
2017 (2)
2016 (5)
2015 (14)
2014 (34)
2013 (9)
2012 (28)
2011 (2)