Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Community
   από ptsinari
Δείτε το προφίλ μου
Το Κολοσσαίο από τουβλάκια Lego!
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2012 10:40

Ήρθε, είδε και… έπιασε τα τουβλάκια του: Ένας Αυστραλός έφτιαξε πιστή αναπαράσταση του ρωμαϊκού Κολοσσαίου από Lego.

Στην αρένα ένας μονομάχος παλεύει με φίδια και σκορπιούς. Οι θεατές στις κερκίδες σηκώνουν τα γεμάτα κρασί κύπελλά τους ενθουσιασμένοι. Η Ρώμη την εποχή του αυτοκράτορα Βεσπασιανού; Όχι, η σκηνή τοποθετείται στο Μουσείο Nicholsonτου Πανεπιστημίου του Σίδνεϋ, το έτος 2012.

Οι μονομάχοι και οι θεατές φτάνουν μετά βίας τα τέσσερα εκατοστά ύψος, τα επικίνδυνα ερπετά μόλις που διακρίνονται. Και το Κολοσσαίο αποτελείται από 200.000 τουβλάκια Lego. Το μισό του 1,30x1,80 μ. κτιρίου είναι αναπαράσταση του ιπποδρόμου όπως ήταν το 80 μ.Χ., ενώ το άλλο μισό δείχνει τη σημερινή κατάσταση κατάρρευσης του κτιρίου. Οι ενδεδυμένη με ρωμαϊκή τήβεννο θεατές και οι μονομάχοι έχουν στηθεί στην «αρχαία» πλευρά. Στη σύγχρονη βλέπουμε ένα πούλμαν με τουρίστες έξω από το σήμα κατατεθέν της Ρώμης.

Γύρω στα 60.000 τουβλάκια χρησιμοποίησε ο Αυστραλός RyanMcNaught, μόνο για να κατασκευάσει τη βάση του κτιρίου: τους διαδρόμους, τα κελιά, τα κλουβιά των ζώων και τις κατακόμβες. Στους διαδρόμους έχει προσθέσει μέχρι και μικρές δάδες. «Το πιο δύσκολο ήταν να φτιάξω την κυκλική μορφή του Κολοσσαίου από τετράγωνα τουβλάκια» είπε ο McNaught.

Δημοφιλή Blogs
Αποτρίχωση ή πώς να μη μοιάζουμε με τα ζώα
από Anna Archaeologist
Η μόδα είναι η τάση που έχει ο άνθρωπος να επεμβαίνει στη φύση. Ωστόσο, η τριχοφυΐα έχει λόγο ύπαρξης.
Ιερό του Διονύσου στα Ύρια της Νάξου
από EviKapa Αρχαιολόγος, MS · Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων
Ιερό του Διονύσου στα Ύρια της Νάξου-Αύγουστος 2009
Σχετικά Blogs
Τα πουλιά του Κολοσσαίου
από ptsinari
Γεράκια θα φέρουν οι Ιταλοί στον ουρανό πάνω από το Κολοσσαίο, προκειμένου να διώξουν τα πουλιά που ραμφίζουν και καταστρέφουν την πρόσοψή του.
Αρχείο Blog
2018
2013 (1)
2012 (25)