Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Community
   από ptsinari
Δείτε το προφίλ μου
Οι ήρωες του Ρέικσμουζεουμ επέστρεψαν!
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2013 10:14

Η «Νυχτερινή Περίπολος» του Ρέμπραντ επέστρεψε στο Ρέικσμουζεουμ, που στεγάζει τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του μείζονος Ολλανδού ζωγράφου, ύστερα από μια δεκαετία εκτενών εργασιών ανακαίνισης του Κρατικού Μουσείου της Ολλανδίας.

Οι ιθύνοντες του μουσείου σκέφτηκαν να «διαφημίσουν» την επαναλειτουργία του με έναν πρωτότυπο τρόπο. Έτσι, οι ανυποψίαστοι πελάτες ενός εμπορικού κέντρου στην πόλη Μπρέντα αιφνιδιάστηκαν το πρωινό της 1ης Απριλίου, όταν βρέθηκαν μπροστά στη ζωντανή αναπαράσταση της Νυχτερινής Περιπόλου. Ο τίτλος του βίντεο που έχει κάνει το γύρο του κόσμου είναι «Onze helden zijn terug«, ήτοι «Οι ήρωές μας επέστρεψαν!»

Ο πίνακας ολοκληρώθηκε το 1642 και απεικονίζει το λόχο πολιτοφυλακής που με επικεφαλής το λοχαγό Φρανς Μπάνινγκ Κοκ (ο άνδρας με τα μαύρα ρούχα) κάνει πανηγυρική έξοδο από το Άμστερνταμ μαζί με τον υπολοχαγό του Βίλεμ φαν Ράιτενμπυρχ (ο άνδρας με τα κίτρινα ρούχα). Ο πραγματικός τίτλος του πίνακα άλλωστε είναι «Η έξοδος του λόχου τυφεκιοφόρων του λοχαγού Φρανς Μπάνινγκ Κοκ».

Δημοφιλή Blogs
Αποτρίχωση ή πώς να μη μοιάζουμε με τα ζώα
από Anna Archaeologist
Η μόδα είναι η τάση που έχει ο άνθρωπος να επεμβαίνει στη φύση. Ωστόσο, η τριχοφυΐα έχει λόγο ύπαρξης.
Ιερό του Διονύσου στα Ύρια της Νάξου
από EviKapa Αρχαιολόγος, MS · Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων
Ιερό του Διονύσου στα Ύρια της Νάξου-Αύγουστος 2009
Αρχείο Blog
2019
2013 (1)
2012 (25)