Άλλες εκδηλώσεις
31 Μαΐου 2024 Έναρξη
31 Μαΐου 2024 Λήξη
19:00 Ώρα
Ελλάδα Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας),  Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Ιστοσελίδα

Ρηξικέλευθο

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Η σειρά «Ρηξικέλευθο» με τον Στάθη Καλύβα, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, εστιάζει στην καινοτομία σε τρία διαφορετικά πεδία: επιχειρείν, επιστήμη, τέχνες και πολιτισμό.

Επιχειρεί να αναδείξει  τις ομοιότητες της καινοτομίας στα τρία αυτά πεδία, διευρύνοντας έτσι τον ορισμό της και εμβαθύνοντας στην ουσία της. Πώς ακριβώς γεννιέται κάτι καινούργιο μέσα από το παλιό; Τι σημαίνει να πορεύεται κανείς στη ζωή με τρόπο καινοτόμο και δημιουργικό, δηλαδή ρηξικέλευθο; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις και οι συνέπειες, οι δυσκολίες και οι χαρές, η ρουτίνα και τα αναπάντεχα μιας τέτοιας πορείας;

Οι απαντήσεις προκύπτουν μέσα από συγκεκριμένες βιωμένες εμπειρίες στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Σε κάθε συζήτηση συνδιαλέγονται δύο άνθρωποι, καθημερινοί και συνάμα δημιουργικοί, που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικά μεταξύ τους πεδία.

Η δεύτερη εκδήλωση φέρνει μαζί τη Νένα Γαλανίδου, καθηγήτρια προϊστορικής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, και τον Νίκο Καραφλό, δημιουργό του ξενοδοχείου Δεξαμενές. Θα συζητήσουν με τον Στάθη Καλύβα τι είναι –και πώς επιτυγχάνεται– η ουσιαστική καινοτομία στην επιστήμη και την επιχειρηματικότητα στη σημερινή Ελλάδα. Και το κυριότερο, πώς η επιδίωξη της καινοτομίας διαπλάθει την ζωή εκείνων που την επιχειρούν, αλλάζοντας παράλληλα και την κοινωνία.

Συμμετέχει η νεαρή μουσικός Billie Kark «σχολιάζοντας» τη συζήτηση με συνθέσεις της που συνδέουν ρηξικέλευθα την ηλεκτρονική μουσική με την ηπειρώτικη παράδοση.

Σκηνοθεσία: Νατάσα Τριανταφύλλη.

Διοργάνωση: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.