Άλλες εκδηλώσεις
12:00 Ώρα
Ελλάδα Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (Αίθουσα «Διώνη»), Πλατεία 25ης Μαρτίου 6, Ιωάννινα

Τηλ.: 26510 01089
e-mail.: ibepka@culture.gr
Ιστοσελίδα

Η «Ιστορία των Επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου»

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Παρουσίαση του βιβλίου « Ιστορία των Επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου» του J.G. Droysen, σε μετάφραση του Ρένου Ηρ. Αποστολίδη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κυριακή στο Μουσείο».

Οι ιστορικοί Ήρκος και Στάντης Ρ. Αποστολίδης θα παρουσιάσουν τη νέα, πλήρως συμπληρωμένη κι ενημερωμένη με τα πορίσματα των νεότερων ιστορικών, φιλολογικών, αρχαιολογικών κ.ά. ερευνών έκδοση.

Το έργο πραγματεύεται μισόν αιώνα, από την αναχαίτιση των Γαλατών στους Δελφούς ως τη συντριβή της Σπάρτης από τους Μακεδόνες στη Σελλασία (278-222 π.Χ.), περιλαμβάνοντας την είσοδο του ηπειρωτικού βασιλείου στη διεθνή σκηνή με τις χιμαιρικές εκστρατείες του Πύρρου στην Ιταλία και τη νότια Ελλάδα.

Με την «Ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου», που παρουσιάστηκε το 1996-9, την «Ιστορία των Διαδόχων» (2002) και με το τρίτο αυτό δίτομο των «Επιγόνων» ολοκληρώνεται πλέον, μετά από 25 χρόνια εργασίας, η σχολιασμένη ελληνική έκδοση της κλασικής «Ιστορίας του μακεδονικού Ελληνισμού» του μεγάλου Γερμανού ιστορικού.

Διοργάνωση: Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τη ΙΒ′ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.