Στο πλαίσιο της δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» του Υπουργείου Πολιτισμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Παραλίας Προαστείου «Η Δροσιά», διοργανώνει, την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, έναν αρχαιολογικό περίπατο με τίτλο «Στα χνάρια του νερού».

Στη διάρκεια μιας εύκολης, κυκλικής πορείας κατά μήκος της διαδρομής που ακολουθούσαν το Ρωμαϊκό και το Μεσαιωνικό Υδραγωγείο της Πάτρας, από την κοιλάδα της Αρόης έως το Κάστρο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αρχαία κατάλοιπα που σχετίζονται με την υδροδότηση της πόλης και να ακούσουν την ιστορία των αρχαιολογικών ερευνών στην περιοχή αυτή.

Πληροφορίες

Ώρα έναρξης: 09:30

Σημείο αφετηρίας / τερματισμού: Αρχαιολογικός χώρος Ρωμαϊκού και Μεσαιωνικού Υδραγωγείου (Μικρή Περιμετρική Οδός Πάτρας)

Μήκος διαδρομής: 2,8 χλμ.

Διάρκεια δράσης: 2-2 ½ ώρες

Υπεύθυνη δράσης: Κωνσταντίνα Σούρα (αρχαιολόγος).

Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο και η συμμετοχή στη δράση παρέχονται δωρεάν, αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, ώρες 9:00 – 12:00, στο τηλ. 2610275070, εσωτ. 128 (Κωνσταντίνα Σούρα).

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα ατομικά μέσα (άνετα παπούτσια και ρούχα, καπέλο, νερό κ.λπ.). Επισημαίνεται ότι η ασφάλεια κατά τη διαδρομή αποτελεί προσωπική ευθύνη του καθενός. Οι ανήλικοι θα πρέπει να συνοδεύονται από έναν τουλάχιστον ενήλικα.