Το 2ο εκπαιδευτικό εργαστήριο του κύκλου «Άνθρωποι και ζώα στην αρχαιότητα», με θέμα «Ζώα και τέρατα στην αρχαιότητα», διοργανώνουν το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, το M.H. Wiener Eργαστήριο Aρχαιολογικών Επιστημών της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και το Eλληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου, 11.00-12.30, στο Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου (Θεωρίας 12, Πλάκα).

Σε αυτό τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες στις αίθουσες του μουσείου, που θα τους επιτρέψουν να δουν από κοντά αρχαία αγγεία και ειδώλια ζώων και υβριδικών πλασμάτων (π.χ. κενταύρους, σφίγγες, σειρήνες), να σχεδιάσουν, να ακούσουν αφηγήσεις αρχαίων συγγραφέων για ζώα, και να συνομιλήσουν με αρχαιολόγους, ζωοαρχαιολόγους και φιλολόγους για το πώς μελετούσαν τα ζώα οι αρχαίοι.

Μουσειοπαιδαγωγοί: Ιωάννα Ζαχαροπούλου – Κατερίνα Σταμίδη.

Ηλικίες: 5-9 ετών.

Διάρκεια: περ. 90’

Είσοδος: ελεύθερη με κράτηση – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Πληροφορίες: 210 3319300

Αιτήσεις: press@camu.gr

Στην αίτηση θα πρέπει να αναφέρονται τα εξής στοιχεία: όνομα και επώνυμο παιδιού· ηλικία και τάξη· ποια ημέρα αφορά ή αίτηση (Σάββατο 9 ή Κυριακή 10 Μαρτίου)· όνομα και επώνυμο γονέα ή κηδεμόνα· τηλέφωνο και email γονέα ή κηδεμόνα.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου και των εργαστηρίων για παιδιά εδώ.