Το Σπίτι του Αρχαιολόγου εγκαινιάζει μία νέα σειρά σεμιναρίων για αρχαιολογικό σχέδιο. Τα σεμινάρια απευθύνονται τόσο σε αρχαιολόγους και φοιτητές αρχαιολογίας, όσο και σε συντηρητές και αρχιτέκτονες ή ακόμη και σε όσους απλώς επιθυμούν να εντρυφήσουν στο αρχαιολογικό σχέδιο. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από τον δρα αρχαιολογίας Γιάννη Νάκα, με πολυετή εμπειρία στο αρχαιολογικό σχέδιο και με πολυάριθμες συνεργασίες με πολλούς και διαφορετικούς αρχαιολογικούς φορείς.

Συνολικά προβλέπονται να πραγματοποιηθούν τρία σεμινάρια. Το πρώτο σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε αρχάριους. Στο δεύτερο σεμινάριο οι συμμετέχοντες, που θα πρέπει να έχουν παρακολουθήσει το πρώτο, θα έχουν τη δυνατότητα να τελειοποιήσουν τις γνώσεις τους και να εξασκηθούν σε πιο περίπλοκα αρχαιολογικά σχέδια. Το τρίτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με μουσεία και αρχαιολογικούς φορείς, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να δουλέψουν απευθείας σε πρωτότυπο αρχαιολογικό υλικό.

Εισαγωγή στο αρχαιολογικό σχέδιο

Το πρώτο σεμινάριο έχει τίτλο «Εισαγωγή στο αρχαιολογικό σχέδιο. Σχεδίαση κεραμικής και δισδιάστατων αντικειμένων, τεχνικές μελανώματος και ψηφιοποίησης» και θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Μαρτίου έως τις 27 Απριλίου 2024.

Σκοπός του πρώτου σεμιναρίου είναι η εισαγωγή των συμμετεχόντων στις βασικές αρχές του αρχαιολογικού σχεδίου κεραμικής (οστράκων και αγγείων με διακόσμηση ή χωρίς) και δισδιάστατων ευρημάτων (όπως τοιχογραφίες). Πέραν της διδασκαλίας, βασικό χαρακτηριστικό του σεμιναρίου θα είναι η πρακτική άσκηση σε αντικείμενα (κεραμική, τοιχογραφίες κ.λπ.), καθώς και η εισαγωγή στη χρήση ψηφιακών μεθόδων διαχείρισης και παρουσίασης των σχεδίων (Adobe Illustrator).

Πληροφορίες

29 Μαρτίου – 27 Απριλίου 2024, 10 δίωρα μαθήματα, συνολικά 20 ώρες

Κάθε Παρασκευή (απόγευμα) και Σάββατο (πρωί) – Κάθε Σάββατο οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν 2 επιπλέον ώρες στον χώρο της Εταιρείας για πρακτική εξάσκηση.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην έδρα της Εταιρείας (Λητούς 1, Μαρούσι)

Κόστος: 130 ευρώ

Για μέλη του Αιγέα – Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας 10% έκπτωση: 117 ευρώ

Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 10 άτομα.

Δείτε περισσότερα εδώ.