​Πληροφορούμενη τον θάνατο της Αγγέλικας Ντούζουγλη, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο της Αγγέλικας Ντούζουγλη, διακεκριμένης αρχαιολόγου, αφιερωμένης στο έργο της, έχοντας αφήσει έντονο το αποτύπωμά της στην προϊστορική αρχαιολογία και ιδίως στη Νεολιθική εποχή, στον ελλαδικό χώρο. Στα τριάντα χρόνια που υπηρέτησε στο Υπουργείο Πολιτισμού, από θέσεις ευθύνης, υπήρξε πρότυπο συναδέλφου, ακάματου και πολύτιμου συνεργάτη, εφαρμόζοντας πρωτοποριακές ιδέες στο αντικείμενό της.

»Η Αγγέλικα Ντούζουγλη, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Χαϊδελβέργη, διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, άφησε πίσω της σημαντικό ανασκαφικό έργο, με ιδιαίτερες παρεμβάσεις και σημαντικές αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία. Με τις μελέτες της συνέβαλε καθοριστικά στην καθιέρωση της ελληνικής ορολογίας στον τομέα της προϊστορικής αρχαιολογίας. Το πάθος της και η αγάπη της για την επιστήμη της καθρεφτιζόταν σε όλες της τις δραστηριότητες – πιο πρόσφατα στην ίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου Λευκάδας για το οποίο δούλεψε επίμονα και συστηματικά, στις ανασκαφές σε περιοχές της αγαπημένης της Ηπείρου, στις εκθέσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, των οποίων είχε την εποπτεία.

»Στην Αγγέλικα θαύμαζα το πάθος και την αφοσίωσή της στο επιστημονικό της έργο. Με συγκινούσε πάντα η συναδελφική της στάση στην Αρχαιολογική Υπηρεσία. Την αποχαιρετώ με τιμή για την προσφορά της και με θλίψη, επειδή στερούμαστε μία πολύτιμη επιστήμονα, έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Στον αγαπητό Κώστα, αφοσιωμένο συνοδοιπόρο της στη ζωή και στην επιστήμη, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».