Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με μια ξεχωριστή δράση πολιτισμού, που μας εισαγάγει στη ρίζα της ευρωπαϊκής πολιτιστικής ταυτότητας: την αρχαία Ελλάδα. Με θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση – Μαρτυρίες του Χθες στο Σήμερα», μια αλλιώτικη μουσειακή διαδρομή έρχεται να μας αφηγηθεί τις απαρχές των τεχνολογιών και της επιστημονικής γνώσης από τον 6ο αι. π.Χ. ως το σήμερα.

Η διαδραστική ξενάγηση στο χώρο της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου Κοτσανά, με τίτλο «Οι Αρχαίοι αφηγούνται… Ένα ψηφιδωτό τεχνολογίας από το σήμερα στο χθες και από το χθες στο αύριο», θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν βιωματικά τις σπουδαιότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων μηχανικών και να ταξιδέψουν από το σήμερα στο χθες και από το χθες στο αύριο. Σκοπός είναι η ανάδειξη της πολιτισμικής ενότητας που διέπει την ιστορία της επιστήμης διαχρονικά.

Η θεματική εμπειρία επίσκεψης προσφέρεται δωρεάν. Οι επισκέπτες καταβάλλουν μόνο το αντίτιμο γενικής εισόδου στο Μουσείο (5 ευρώ).

Γενικές πληροφορίες και κρατήσεις

Η δράση απευθύνεται σε εφήβους, ενήλικες και οικογένειες.

Ώρα προσέλευσης: 15’ πριν από την έναρξη των δράσεων.

Διάρκεια: 60′

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 211 411 0044 έως και μια ημέρα πριν.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο «Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, Κολωνάκι, Αθήνα.