Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αισθητηριακής Προσβασιμότητας «TheHappyAct», διοργανώνει την Κυριακή 2 Απριλίου (ώρα 10:30-11.30) εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με μέλη που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Οι συμμετέχοντες, υπό την καθοδήγηση της μουσειολόγου-ειδικής παιδαγωγού Ειρήνης Ράπτη και της εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής Μαρίας Καρακασίδου, και μέσα από ένα πολυμεσικό παιχνίδι ανακάλυψης, θα γνωρίσουν τα αρχιτεκτονικά, γεωμετρικά και λειτουργικά στοιχεία του μουσειακού χώρου. Η ομάδα θα συμμετέχει σε διαδραστικές αποστολές και γνωσιακές δραστηριότητες εξοικείωσης με έννοιες όπως το κενό και το πλήρες, η ισορροπία, η κλίμακα και τα μεγέθη. Στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι θα διαμορφώσουν μια δική τους εικαστική εκδοχή της όψης του Μουσείου, μέσω των τεχνικών της κολλαγραφίας και του κολάζ, χρησιμοποιώντας υλικά που διεγείρουν την αφή και συμβάλλουν σε μια θετική αισθητηριακή εμπειρία.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).