Το Μουσείο Μπενάκη και το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών σας προσκαλούν να περάσετε μαζί με τους φίλους και την οικογένειά σας μια γιορτινή μέρα, με μουσική, προγράμματα για παιδιά, πολλές προτάσεις για τα δώρα σας και γευστικές εκπλήξεις στο πνεύμα των ημερών.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στο Μουσείο Μπενάκη/ Πειραιώς 138, θα ταξιδέψουμε παρέα στη Μικρά Ασία και θα εξερευνήσουμε τον πολιτισμικό της πλούτο μέσα από τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις. Θα τραγουδήσουμε τα παραδοσιακά κάλαντα από τη Σμύρνη, τον Πόντο, τη Νέα Σινασό, την Ερυθραία και την Προποντίδα, μαζί με τις χορωδίες της Δόμνας Σαμίου και του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί». Θα μάθουμε τις «μυστικές» συνταγές για μικρασιάτικες λιχουδιές με τη σεφ Νένα Ισμυρνόγλου, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση «Μικρά Ασία: Λάμψη- Καταστροφή- Ξεριζωμός- Δημιουργία», μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο, εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

—11:00-12:00: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα* στην έκθεση «Μικρά Ασία» για παιδιά από 6 ετών

—12:00-12:15 και 12:30-12:45: Μικρασιάτικα κάλαντα με τη Χορωδία Δόμνα Σαμίου. Επιμέλεια προγράμματος, υπεύθυνη χορωδίας: Κατερίνα Παπαδοπούλου. Κανονάκι: Στέφανος Δορμπαράκης. Φλογέρα, τσαμπούνα: Χαρίτωνας Χαριτωνίδης. Θα ακουστούν κάλαντα από τη Σμύρνη, την Ερυθραία, τον Πόντο, την Καππαδοκία, την Προποντίδα, καθώς και τραγούδια από τις ίδιες περιοχές, από το Αρχείο Δόμνας Σαμίου.

—12:30-13:30: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα* στην έκθεση «Μικρά Ασία» για παιδιά από 6 ετών.

—13:15-14:00: Παρασκευή χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων από τη σεφ Νένα Ισμυρνόγλου.

—14:30-14:45: Κάλαντα του Πόντου από τη Χορωδία του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται Κομνηνοί»
Υπεύθυνος Χορωδίας: Σωτήρης Γάλλος.

—15:00-16:00: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα* στην έκθεση «Μικρά Ασία» για παιδιά από 6 ετών.

(*) Τιμή εισιτηρίου στα εκπαιδευτικά προγράμματα € 5. Τα έσοδα θα ενισχύσουν τις εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου που προσφέρονται δωρεάν σε ευάλωτες ομάδες κοινού.