Δύο ακτιβίστριες για το κλίμα, μέλη της οργάνωσης «Τελευταία Γενιά», κόλλησαν σε σκελετό δεινόσαυρου που εκτίθεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Βερολίνου. Η μία γυναίκα είχε μάλιστα μαζί και το 5 ετών παιδί της.

Οι δύο γυναίκες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του μουσείου, χρησιμοποίησαν κραμβέλαιο προκειμένου να κολλήσουν τα σώματά τους στον 66 εκατομμυρίων ετών σκελετό του δεινόσαυρου. Επί 45′ το προσωπικό ασφαλείας τους ζητούσε να αποχωρήσουν, αλλά μετά επενέβη η Αστυνομία, η οποία και τις συνέλαβε. «Φοβάμαι τις δασικές πυρκαγιές, την έλλειψη νερού, την πείνα και τον πόλεμο», δήλωσε η γυναίκα που κρατούσε από το χέρι το παιδί.

Την ίδια ώρα, μια άλλη γυναίκα, η οποία ωστόσο δεν ανήκει στην ίδια οργάνωση, έριχνε υγρό «αίματος» πάνω στον πίνακα «Κλόουν» του Ανρί Τουλούζ-Λοτρέκ, ο οποίος εκτίθεται στην Παλαιά Εθνική Πινακοθήκη του Βερολίνου και «κόλλησε» στον τοίχο δίπλα από το έργο. Προηγουμένως είχε μοιράσει φυλλάδια για το κλίμα στους επισκέπτες του μουσείου. Το προσωπικό ασφαλείας κάλεσε την Αστυνομία, η οποία απομάκρυνε τη γυναίκα και την έθεσε υπό κράτηση.

Στο εξής, μετά και την πρόσφατη επίθεση με πουρέ σε πίνακα μουσείου του Πότσνταμ, η είσοδος στα μουσεία του Βερολίνου θα επιτρέπεται μόνο εφόσον οι επισκέπτες παραδώσουν την τσάντα και το παλτό τους στην γκαρνταρόμπα.