Τρεις πίνακες από τη συλλογή των κληρονόμων του Willem de Kooning θα κάνουν το ντεμπούτο τους σε δημοπρασία αυτό το φθινόπωρο. Τα έργα αναμένεται να πωληθούν για 50 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις του οίκου Sotheby’s που διοργανώνει τη δημοπρασία.

Τα τρία έργα μεγάλης κλίμακας, τα οποία ο Ολλανδός εξπρεσιονιστής ζωγράφος δημιούργησε μεταξύ 1960 και 1980, θα πωληθούν σε δημοπρασία σύγχρονης τέχνης τον Νοέμβριο στην έδρα του οίκου στη Νέα Υόρκη.

Το έργο «Montauk II» (1969), ένας από τους πέντε γνωστούς πίνακες της ομώνυμης σειράς που δημιουργήθηκαν την ίδια χρονιά, εκτιμάται ότι θα αποκτηθεί από συλλέκτη που θα καταβάλει έως και 15 εκατομμύρια δολάρια.

Ένας άλλος άτιτλος πίνακας που δημιουργήθηκε το 1979 υπολογίζεται ότι θα πωληθεί 30 έως 40 εκατομμύρια δολάρια. Το τρίτο έργο, «The Hat Upstairs (1987)», με κόκκινες και πορτοκαλί πινελιές σε λευκή βάση, παρουσιάζεται για πρώτη φορά δημόσια και η τιμή του εκτιμάται στα 8-12 εκατομμύρια δολάρια.

Σε δήλωσή τους, τα εγγόνια του καλλιτέχνη περιέγραψαν ότι ήταν εξοικειωμένα με το έργο του σε όλη τους τη ζωή. «Ήταν ένα παράθυρο» ανέφεραν τα μέλη της οικογένειας De Kooning. «Είχαμε τη θάλασσα στο στούντιο» τόνισαν.