Το τεύχος 136 (Αύγουστος 2021), του περιοδικού «Αρχαιολογία και Τέχνες» είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες του site σε μορφή PDF, στην κατηγορία «Αρχείο Τευχών» του ιστοτόπου (πατήστε εδώ).

Το τεύχος είναι αφιερωμένο στο έργο του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών και ανοίγει με τη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό η διευθύντρια του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, Katja Sporn.

Στην ενότητα «Ελλάδα εκτός Ελλάδος», ο Leif Hansen, o Roberto Tarpini και ο Dirk Krausse παρουσιάζουν το Χόυνεμπουργκ, μία από τις σημαντικότερες προϊστορικές αρχαιολογικές θέσεις της Κεντρικής Ευρώπης, και τα ευρήματα που τεκμηριώνουν επαφές με τον μεσογειακό χώρο.

Το Αφιέρωμα στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών περιλαμβάνει άρθρα που υπογράφουν οι: Joseph Maran, Άλκηστις Παπαδημητρίου, Katja Sporn, Θεμιστοκλής Μπιλής, Πέτρος Κουνούκλας, Eric Laufer, Άγγελος Σωτηρόπουλος και Δημήτρης Γρηγορόπουλος.

Το τεύχος 136 κλείνει με έναν αρχαιολογικό-περιηγητικό οδηγό στο Ηραίον της Σάμου, που υπογράφει ο διευθυντής της ανασκαφής Jan–Marc Henke.