Το περιοδικό Αρχαιολογία και Τέχνες επισκέφθηκε τη Χρύσα Γεωργίου, δημιουργό του εργαστηρίου «Υφαίνειν», στον χώρο της και μίλησε μαζί της για την υφαντική τέχνη και τα μυστικά της.

Στο βίντεο που έχει αναρτηθεί στο κανάλι του περιοδικού στο YouTube (πατήστε εδώ), η Χρύσα Γεωργίου εξηγεί, μεταξύ άλλων, γιατί «είναι κόντρα στον καιρό η υφαντική», ποια είναι η σχέση της με τα μαθηματικά και πώς μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε εποχή, ανάλογα με τις ανάγκες.

Καταρρίπτει την προκατάληψη που θέλει την υφαντική να είναι κάτι παρωχημένο, απαντά στο αν η αναβίωσή της είναι θέμα «μόδας» και εκφράζει την ελπίδα να δημιουργηθεί ένας κύκλος από υφάντρες/υφαντές. Κυρίως, όμως, τονίζει την πίστη της στη δυναμική της υφαντικής και στα οφέλη που απορρέουν από αυτήν.

Υφαίνειν

Στο εργαστήριο «Υφαίνειν» φιλοξενείται μόνιμη έκθεση με μουσειακό υλικό και εργαλεία της τέχνης της υφαντικής, ενώ προβάλλεται και βίντεο με τα στάδια της επεξεργασίας του μαλλιού.

Επίσης διοργανώνονται βιωματικά εργαστήρια για οργανωμένες σχολικές μονάδες, μικρά γκρουπ ή και ατομικά, με στόχο την εκμάθηση της υφαντικής.

Τέλος, ο χώρος του εργαστηρίου λειτουργεί και ως εκθετήριο, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράσουν έτοιμα υφαντά ή να παραγγείλουν το δικό τους.

Υφαίνειν, Προπυλαίων 15 και Φράττι 8, Ακρόπολη. Τηλ.: 211 0159778, e-mail: info@ifenin.gr