Δέκα χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου. Σε αυτό το διάστημα κατάφερε να μεταδώσει τη γνώση για τη φυσική ιστορία του τόπου μας σε χιλιάδες παιδιά και ενήλικες μέσα από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, κυρίως στο χώρο της έκθεσής του, όπου στεγάζονται ορυκτά, πετρώματα και απολιθώματα μοναδικής επιστημονικής αξίας.

Δυστυχώς όμως, όπως μας πληροφορεί πρόσφατη ανακοίνωση του Μουσείου, «η έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου κινδυνεύει να μείνει χωρίς στέγη, επειδή το ακίνητο στο οποίο φιλοξενείται πρόκειται να πωληθεί. Τα εκθέματα του Μουσείου θα παραμείνουν στο παρόν κτήριο μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2022. Αναγκαστικά στο προσεχές διάστημα θα πρέπει να βρεθεί άλλος χώρος στέγασης».

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση: «Οποιαδήποτε προσφορά ενός χώρου πάνω από 150 τ.μ. και με κάποιες απαραίτητες προδιαγραφές για τη λειτουργία ενός μουσείου, όπως για παράδειγμα η πρόσβαση των ΑΜΕΑ, θα ήταν καλοδεχούμενη και θα συντελούσε στη συνέχιση μετάδοσης της γνώσης. Καλούμε λοιπόν ως Μουσείο τους φορείς αυτού του τόπου να ενδιαφερθούν για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Σε αντίθετη περίπτωση ο Βόλος και η Μαγνησία θα στερηθούν έναν πόλο πολιτισμού και γνώσης που λειτούργησε ακατάπαυστα τα τελευταία δέκα χρόνια».