Το φετινό Summer Camp του Μουσείου Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας προσκαλεί τα παιδιά να επιβιβαστούν σε μια αλλιώτικη χρονοκάψουλα. Το ταξίδι των μικρών εξερευνητών θα ξεκινήσει από τον 15ο αιώνα π.Χ. και θα φτάσει μέχρι και τον 13ο αιώνα μ.Χ. Συνταξιδιώτες θα είναι σπουδαίοι εφευρέτες της Αρχαίας Ελλάδας, επιστήμονες και ιστορικοί, αλλά και σημαντικοί τεχνίτες που θα αποκαλύψουν τα μυστικά τους. Προορισμοί οι συλλογές του Μουσείου και οι «θησαυροί» της γειτονιάς.

Από το ρομπότ-υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον κινηματογράφο του Ήρωνος και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον πρώτο υπολογιστή της ιστορίας, τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, αλλά και από τις πανοπλίες της Μυκηναϊκής εποχής μέχρι την τέχνη του αρματοποιού κατά τη Βυζαντινή περίοδο, εφευρέσεις και τεχνολογικά θαύματα έρχονται σε πρώτο πλάνο και προσφέρουν έμπνευση για πειράματα και δημιουργία.

3 δεκαήμερα και 2 διαφορετικές θεματικές θα χαρίσουν στα παιδιά μια συναρπαστική εμπειρία μέσα από τη μόνιμη συλλογή, «Αρχαία Ελλάδα – Οι Απαρχές των Τεχνολογιών», και τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου Κοτσανά – «Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια» και «Πανοπλίες – Η Τέχνη του Οπλισμού στην Αρχαία Ελλάδα».

Ημερομηνίες

Α’ Δεκαήμερο: 20 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2022

Β’ Δεκαήμερο: 4 Ιουλίου – 15 Ιουλίου 2022

Γ’ Δεκαήμερο: 18 Ιουλίου – 29 Ιουλίου 2022

Κόστος προγράμματος

– 170  ευρώ/δεκαήμερο πρόγραμμα 9:00-13:00 (δυνατότητα φύλαξης μέχρι τις 16:00 – επιπλέον κόστος 40 ευρώ/ εβδομάδα).

– 100 ευρώ/πενθήμερο πρόγραμμα 9:00-13:00 (δυνατότητα φύλαξης μέχρι τις 16:00 – επιπλέον κόστος 40 ευρώ/ εβδομάδα).

Έκπτωση 15 % στο δεύτερο παιδί της οικογένειας. Έκπτωση 10% για κάθε επιπλέον του ενός δεκαημέρου.

Γενικές πληροφορίες και κρατήσεις

Η έγκαιρη κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη, καθώς τα τμήματα είναι ολιγομελή. Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και κρατήσεις: 211 411 0044.

Το Summer Camp απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών και πραγματοποιείται από το «Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, Κολωνάκι, 10671, Αθήνα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κολατσιό (παρακαλούνται οι γονείς να ενημερώσουν το Μουσείο για πιθανές αλλεργίες ή διατροφικούς περιορισμούς).

Οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν τον Εθνικό Κήπο, το Λύκειο του Αριστοτέλη, το Ζάππειο, την πλατεία Δεξαμενής και το εργαστήρι κεραμικής επί της οδού Ηρακλείτου 5 Κολωνάκι.