Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας ΑΓΩΝ, ένας θεσμός 25 χρόνων, με θεματικό τίτλο «Οικουμενική Κοινότητα», θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 10 έως τις 16 Μαΐου 2022. Πρόκειται για τη διοργάνωση που εμπνεύστηκε και καθιέρωσε η σκηνοθέτης Μέμη Σπυράτου και υλοποιείται από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτισμού «Οδύσσεια» σε συνεργασία με την «Ταινιοθήκη της Ελλάδος» και το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM).

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στον κινηματογράφο Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδος από τις 10 έως τις 15 Μαΐου 2022, ενώ η Απονομή των Βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο ΟΛΥΜΠΙΑ Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» στις 16 Μαΐου 2022, όπου η Μαρία Φαραντούρη στον Αστερισμό της Ανδρομέδας ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη στον οποίο αφιερώνεται το Φεστιβάλ.

Φέτος στον ΑΓΩΝΑ θα διαγωνιστούν 58 ταινίες από 15 χώρες διεκδικώντας ένα από τα θεσπισμένα βραβεία του Φεστιβάλ: Μεγάλο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής, Σκηνοθεσίας, Αρχαιολογικής Ταινίας, Σεναρίου, Φωτογραφίας, Εκπαιδευτικής ταινίας, Πρωτοτυπίας στη Σύλληψη, Τα «μικρά» του ΑΓΩΝΑ (ταινίες διάρκειας έως 10’), Ειδικό θεματικό βραβείο «Οικουμενική Κοινότητα», Βραβείο Κοινού (θα αναδειχθεί έπειτα από on-site ψηφοφορία του κοινού στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος). Βραβείο για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο θα απονεμηθεί φέτος στον πολυβραβευμένο Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ έργα της Καίτης Μαυρομμάτη με τίτλο Αλεξάνδρεια – Αθήνα θα εκτεθούν στο φουαγιέ της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας ΑΓΩΝ τελεί υπό τις Αιγίδες της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα του ΑΓΩΝΑ

Πληροφορίες εισιτηρίων

Day pass – Κανονικό εισιτήριο: 7 €. Ειδικό μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, άνω των 65): 5€

Προπώληση: Ticket Services και στο Ταμείο του Κινηματογράφου Λαΐς (Ταινιοθήκη της Ελλάδος).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΑΓΩΝΑ.