Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές του δράσεις για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Με τις δράσεις αυτές, τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους.

Οι μικροί συμμετέχοντες θα περιηγηθούν ευχάριστα στον εκθεσιακό χώρο, θα συμμετάσχουν σε παιχνίδια αναζήτησης και βιωματικές δράσεις και με τη ζωγράφο του Μουσείου θα κατασκευάσουν μικρά έργα τέχνης, εμπνεόμενα από σχετικά εκθέματα.

Αναλυτικότερα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκπαιδευτικές δράσεις:

Τα μυθικά πλάσματα της αρχαιότητας

—Δευτέρα 27 και Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021, για παιδιά 6 έως 9 ετών: Παιχνίδι αναζήτησης συνοδευόμενο από εικαστικό εργαστήρι.

Οι μικροί φίλοι του Μουσείου, ως εξερευνητές, θα αναλάβουν με τη βοήθεια εκπαιδευτικού φυλλαδίου να αναζητήσουν μυθικά πλάσματα της αρχαιότητας σε αντικείμενα από τις Μόνιμες Συλλογές και θα ξετυλίξουν τους μύθους τους. Στη συνέχεια θα δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης, εμπνευσμένο από τα εκθέματα του Μουσείου.

Ώρα διεξαγωγής: 11:00–13:00.

Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: 15 παιδιά.

«Στην αρχαία Αίγυπτο μια φορά…»

—Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 και Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022, για παιδιά 9 έως 12 ετών: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνοδευόμενο από εικαστικό εργαστήρι.

Τα παιδιά θα γνωρίσουν τον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό μέσα από την ιστορία ενός εκθέματος. Μέσα από την έρευνα στον εκθεσιακό χώρο, το παιχνίδι ρόλων, τα παιδιά θα μάθουν για τα ταφικά έθιμα της αρχαίας Αιγύπτου και θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι εμπνεόμενα από τα εκθέματα που ανακάλυψαν.

Ώρα διεξαγωγής: 11:00–13:00.

Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: 15 παιδιά.

Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις παρέχονται δωρεάν για τα παιδιά. Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος λόγω των μέτρων ασφαλείας για την προστασία της υγείας των επισκεπτών και του προσωπικού από τον COVID-19.

Έναρξη δηλώσεων: 21 Δεκεμβρίου 2021. Τηλ. επικοινωνίας: 213 214 4856 και 4889. Email: eam@culture.gr

www.namuseum.gr